spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăNationalCum să economisești bani la cele mai importante evenimente din viața ta?

  Cum să economisești bani la cele mai importante evenimente din viața ta?

  Sursă foto: freepik.com

  Indiferent de vârstă, există anumite evenimente nelipsite din viața fiecărei persoane. Fie că vorbim despre majorat, aniversări, nuntă, botez, cununie civilă, fiecare astfel de eveniment necesită, pe lângă timp și implicare, sume mai mici sau mai mari de bani.

  Pentru fiecare persoană în parte, scenariul ideal este de a scoate cât mai puțini bani din buzunar pentru organizare. Din nefericire, rareori este posibil ca acest lucru să se poată realiza, fără anumite sacrificii. De exemplu, poți economisi bani cu închirierea localului și îți poți desfășura evenimentul într-un loc cu mai puțin ștaif, dar, desigur, calitatea serviciilor din acest punct de vedere va scădea.

  Secretul pe care organizatorii profesioniști de nunți îl au este de a reduce bani de acolo de unde calitatea per ansamblu a evenimentului nu va fi afectată.

  Iată câteva sugestii în acest sens

  1. Optează pentru bun gust, în detrimentul caselor de modă internaționale

  Un costum sau o rochie de la un brand internațional poate ajunge să coste sume uriașe de bani, cât două sau trei salarii medii în România. Tocmai de aceea, ideal ar fi să te orientezi asupra culorilor, croielii și să cauți să-ți confecționezi la o croitorie, acel model de costum sau de rochie pe care ți-l dorești. Pe lângă faptul că-ți va veni ca și turnat,  produsul fiind construit pe măsurile tale, vei economisi foarte mulți bani.

  1. Investește în aparatură foto de ultimă generație

  Poate părea o sugestie lipsită de argument, dar explicația o vei înțelege imediat. Chiar dacă faci un efort inițial din punct de vedere financiar, îți vei putea amortiza costurile, deoarece la viitoarele evenimente te vei folosi de aparatura ta. Mai mult decât atât, atunci când tu nu vei avea nevoie de scule, le vei putea închiria. Deci, ai putea genera chiar profit din această activitate.

  În acest sens, s-ar putea să te intereseze această cameră cu lentilă fixă de la a2t.ro. 

  1. Optează pentru bufet suedez în detrimentul meniurilor personale

  În Occident, foarte la modă la evenimente de tot tipul este bufetul suedez. Practic, organizatorii scutesc o mulțime de bani organizand un astfel de mod de servire a mesei, deoarece invitații vor mânca doar atât cât simt nevoie și cât doresc. Se evită astfel situația în care se pierd bani din cauză că anumiți invitați absentează, deși meniurile sunt plătite în avans sau în care clienții trimit înapoi farfuriile cu mâncare aproape pline.

  1. Alege o petrecere restrânsă

  Ce poate fi mai frumos decât să celebrezi unul dintre cele mai importante momente ale vieții tale, înconjurat doar de energie pozitivă, de oameni apropiați sufletului tău, care te cunosc bine și care se bucură din suflet pentru reușita ta? Desigur, nimic din lume nu se poate compara cu acest sentiment înălțător de a te simți iubit, apreciat și de a-i avea pe cei dragi în jurul mesei tale.

  Tocmai din acest motiv, evită petrecerile cu mult prea multe persoane pe lista de invitați. Au și ele farmecul lor, ce-i drept, doar că nu sunt atât de reușite niciodată precum o petrecere cu un grup restrâns de apropiați. Petrecerile mari nu doar că sunt mai solicitante din punct de vedere financiar, dar sunt și mult mai obositoare pentru gazde, care trebuie să discute cu toți invitații. 

  În cele din urmă, indiferent care ar fi modalitatea în care alegi să sărbătorești un moment al vieții, nu uita să te bucuri de el și să îl imortalizezi cum se cuvine, pentru a te întoarce cu drag peste ani, la albumul prăfuit de pe rafturile bibliotecii și de a-l răsfoi cu nostalgie și lacrimi de bucurie.

  (P)

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: