spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăNationalGhiveci de primăvară: Rețetă rapidă și delicioasă pentru o masă post

    Ghiveci de primăvară: Rețetă rapidă și delicioasă pentru o masă post

    Ghiveciul este o încântare culinară, fără o rețetă strictă, putând să-l facem cu ce găsim în piață. În această perioadă de primăvară, îți propunem să încerci o variantă plină de prospețime și savoare. Ingredientele principale sunt conopida, vinetele, cartofii, prazul, usturoiul, morcovii, ardeii grași și, elementul secret, roșiile uscate în ulei. Acestea din urmă dau o aromă deosebită preparatului.

    Pentru a prepara acest deliciu post, ai nevoie de:

    • 100 ml ulei de floarea soarelui/arahide
    • 1 fir de praz
    • 5 căței de usturoi
    • 2 ardei grași/ 3 ardei kapia
    • 3 cartofi roșii medii
    • 1 morcov mare
    • 1 conopidă mică
    • 1 vânătă medie
    • 8 roșii uscate în ulei de măsline
    • sare și piper după gust
    • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
    • 2 linguri pastă de tomate + cca 400 ml apă

    Pentru preparare:

    1. Prazul se curăță de frunzele externe și se taie partea albă în rondele subțiri.
    2. Conopida se curăță și se desface în buchețele.
    3. Cartofii se curăță și se taie cubulețe, preferabil de aceeași mărime.
    4. Morcovul, curățat și el, se taie în rondele subțiri.
    5. Ardeii se curăță de semințe și se taie cubulețe.
    6. Vânăta se taie cubulețe, fără a se curăța coaja.
    7. Usturoiul se curăță și se taie felii subțiri.
    8. Roșiile deshidratate se scurg și se toacă în bucăți medii.

    Într-o cratiță, încălzim 50 ml de ulei și adăugăm usturoiul, prazul, morcovii și roșiile deshidratate. Acoperim și lăsăm să fiarbă 10 minute.

    În paralel, într-o tigaie, punem 50 ml de ulei și sotăm cubulețele de vânătă cu puțină sare timp de 2-3 minute.

    Adăugăm apoi buchețelele de conopidă și vânăta în cratiță, precum și celelalte legume, completând cu apă dacă este nevoie. Fierbem amestecul timp de 10 minute, apoi transferăm cratița în cuptorul preîncălzit la 180°C, lăsând-o pentru încă 10 minute.

    Servim ghiveciul decorat cu pătrunjel tocat și îl acompaniem cu mămăligă. Poftă bună!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: