spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAdrian Tudor sau Luminița Popescu? Cine va sta în dreapta lui Romanescu?!

  Adrian Tudor sau Luminița Popescu? Cine va sta în dreapta lui Romanescu?!

  După ce a câștigat Primăria Târgu Jiu, Marcel Romanescu mai are de trecut un hop. A primit votul cetățenilor însă echipa propusă nu a fost pe placul electoratului, edilul fiind acum în postura de a negocia pentru o majoritate în Consiliul Local. La mijloc este un post de viceprimar, care poate reveni fie celor de la Pro România, fie celor de la Partidul Verde.

  Marcel Romanescu trebuie să se așeze la masa negocierilor dacă vrea să aibă o muncă ușoară în următorii patru ani de zile. Pentru o majoritate simplă trebuie să bată palma cu alte formațiuni politice care au făcut pragul și au intrat în Consiliul Local. „PNL are 9 consilieri locali, deja sunt validate mandatele, PSD are 7 mandate de consilieri, Pro România două mandate, Partidul Verde tot două mandate, iar PMP are un mandat. Am posibilitatea de a face mai multe înțelegeri pentru constituirea unei majorități în consiliul local. Este clar că îmi doresc acest lucru, în primul rând pentru a avea sprijinul consiliului local în derularea tuturor proiectelor pe care mi le-am propus să le realizez în cei patru ani ai viitorului mandat. Voi purta negocieri. Ca lider al organizației municipale, am poziția necesară să port negocieri pentru constituirea majorității de care am nevoie în consiliul local. Nu voi aștepta foarte mult. După ce am văzut exact cum a fost stabilit numărul de mandate, voi lua legătura cu liderii politici pentru a găsi cea mai bună soluție, și pentru consiliul local, dar și pentru cetățenii municipiului Târgu Jiu. Este clar că o majoritate nu se poate construi decât în condițiile în care, împreună cu viitorii parteneri, găsim o abordare comună în privința modului în care vom lucra de acum încolo pentru următorii patru ani de zile. Sunt deschis la toate negocierile posibile, cu o singură excepție – PSD”,a transmis primarul.

  Calcule simple, negocieri grele

  Edilul are în mânecă un as important, unul din posturile de viceprimar. Acesta, în funcție de negociere, poate reveni celorlalte formațiuni politice care are câte doi consilieri locali, Pro România respectiv Partidul Verde. „Am nouă consilieri și mai am nevoie de doi. În primă față îmi doresc doar o majoritate simplă. Nu am nevoie de o majoritate calificată, pentru că eu în comparație cu ceilalți nu am de gând să vând ceva din patrimoniul municipiului Târgu Jiu, lucru care m-ar pune în situația de a avea o majoritate calificată de două treimi din numărul de consilieri. Mă gândesc că 99% din proiectele de hotărâre de care am nevoie pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu au nevoie doar de o majoritate simplă, de 11 consilieri din cei 21. Este clar că voi avea doi viceprimari. Primul viceprimar va fi al PNL. O să vedem după negocieri. Așa cum își dorește orice primar în funcție, mi-aș dori ca ambii viceprimari să fie ai PNL, dar o să vedem exact ce se va întâmpla. Sunt mai multe variante de viceprimar PNL, dar până nu se va vota o anumită opțiune nu iau o decizie. Și Bogdan Bejinaru este una dintre variantele pe care le voi discuta pentru a asigura majoritatea în consiliul local. Până la urmă, îmi doresc să plec de la ideea că voi avea doi viceprimari PNL, dar vedem în urma negocierilor ce pot ceda și ce pot obține” , a afirmat primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: