spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăPoliticPSD promite „marea cu sarea” la alegerile parlamentare! Află ce taxe vor...

    PSD promite „marea cu sarea” la alegerile parlamentare! Află ce taxe vor să elimine din 2017!

    Partidul Social Democrat promite eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, schimbarea dorind să fie implementată de la 1 ianuarie 2017. Măsurile fac parte din planul economic al partidului, lansat în prag de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

    sediu-psd

    Printre promisiunile social democraților se află și mărirea punctului de pensie, dar și a salariului minim. „Este un program ce privește creșterea economică, eliminarea impozitelor pe venit pentru anumite categorii de salariați, cei care desfășoară activități independente și pensionarii care au mai puțin de 2.000 de lei brut pe lună, dar și creșterea veniturilor și reducerea birocrației sunt doar câteva puncte care se află printre obiectivele aflate în planul economic prezentat și de Liviu Dragnea. Este un program care vizează perioada 2016-2020, fiind vorba și despre un program de guvernare. Între măsurile prezentate se mai află creșterea salariului minim brut de la 1.250 de lei la 1.750 lei, în 2020, și creșterea punctului de pensie de la 871 la 1.400, tot până în 2020. Un alt punct important este legat de un proiect de lege care a fost depus deja în Parlament, respectiv eliminarea a 102 taxe, mai puțină birocrație și mai mulți bani pentru cetățeni”, a declarat Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

    Proiectul PSD prevede și ca TVA-ul să fie de 18% de la 1 ianuarie 2018. „Între taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe la Consulat și pentru cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, la radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, pentru pierderea actelor, taxe extrajudiciare de timbre, pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii , dar și altele pe care dorim să le eliminăm de la 1 ianuarie 2017”, a mai precizat Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

    Partidul Social Democrat Gorj, prin purtătorul de cuvânt, a precizat că își dorește, de asemenea, să dea primul ministru României, după alegerile din această iarnă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: