spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăSănătateCare sunt cele mai solicitate secții de la Spitalul Județean de Urgență...

    Care sunt cele mai solicitate secții de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

    Mai multe secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt cele mai căutate de pacienți ca urmare a încrederii în cadrele medicale care își desfășoară activitatea, dar și a numărului mare de afecțiuni. Conducerea unității spitalicești intenționează să crească numărul de paturi la secțiile care sunt căutate: „Am stabilit ca obiectiv redimensionarea numărului de paturi și redirecționarea către secții cu adresabilitate mai mare fără a reduce numărul de paturi pe total spital. M-am gândit la secțiile care un grad de ocupare a paturilor ridicat. Indicatorii pe care i-am avut în vedere au fost cei specifici anului 2019, pentru că cei pe anul 2020 nu sunt relevanți ca urmare a pandemiei. Compartimentul de nefrologie sau pneumologie cu un grad de ocupare care depășește 100%. Este clar că e nevoie de o mărire a numărului de paturi din cadrul Secției Medicală.

    La Secția de urologie există un grad de ocupare al paturilor foarte ridicat ca implică majorarea numărului de paturi“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

    Secțiile care sunt cel mai puțin căutate

    Secțiile care sunt cel mai puține căutate vor avea mai puține paturi.

    „Sunt secții care au un grad reduse de adresabilitate, Oftalmologie și ORL, unde mi-am propus să reduc numărul de paturi, care să fie dirijate către suplimentarea de care vorbeam.

    Secția de obstetrică-ginecologie are un număr redus de ocupare a paturilor“, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

    Ce specializări noi vor fi înființate

    De asemenea, o serie de specializări noi vor putea fi înființate la nivelul spitalului. „Sunt foarte multe solicitări pentru hematologie și cred că este necesar să înființă un astfel de compartiment în cadrul Secției de Medicală II sau un cabinet de reumatologie în cadrul Secției de balneo-fizioterapie.

    De asemenea, un compartiment de îngrijiri paleative este absolut necesar la Secția de oncologie deoarece durata de spitalizare a unor pacienți este foarte mare, dar aceste nu sem poate realiza foarte repede deoarece medicii care pot lucra la aceste compartiment au nevoie de o specializare care durează aproximativ un an de zile“, a mai spus Dumitru Vienescu.

    Bolnavi cronici

    Mai multe categorii de pacienți ajung să fie internați un număr de zile peste medie, urmând să fie trecuți la categoria de cronici. „La nivelul anumitor secții sunt pacienți care au o durată de spitalizare mai mare decât media stabilită prin ordin de ministru și spitalul poate să realizeze o dublă spitalizare: să țină acești pacienți în spitalizarea de acuți, durata medie optimă prevăzută, după care se trece la durata de cronici, pentru că sunt pacienți care au nevoie de o durată de spitalizare de șase zile. Poate ajung la 12 zile, astfel că spitalul poate realiza veniturile atât pe partea de acuți, cât și pe cronici.

    Aici m-am gândit la secția de cardiologie unde sunt pacienți care o durată de spitalizare mai mare decât media națională, la secția de psihiatrie, unde sunt pacienți care au o durată mai mare de internare. sunt secții sau compartimente care au un grad de ocupare a paturilor“, a adăugat Dumitru Vienescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: