spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăSocialCuplurile din afara Târgu-Jiului se pot căsători la Poarta Sărutului

    Cuplurile din afara Târgu-Jiului se pot căsători la Poarta Sărutului

    Cumpăna dintre ani reprezintă pentru noi toţi un moment special, un moment care vesteşte un nou început şi un an, care sperăm să ne aducă numai bucurii. Însă, pentru ei, cei care doresc să îşi unească destinele în acest moment, reprezintă pasul spre o nouă viaţă, alături de omul iubit. Primăria municipiului Târgu-Jiu îndeplineşte acest vis, acela de a oficia căsătorii, la cumpăna dintre ani. Noutatea acestui an vine în întâmpinarea cetăţenilor din afara localităţii, acelora care doresc să se căsătorească la Poarta Sărutului.

    Anul acesta, ca în fiecare an dealtfel, Primăria municipiului Târgu-Jiu va oficia căsătorii, al cumpăna dintre ani, locaţia stabilită fiind aceeaşi, Poarta Sărutului. Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu a declarat faptul că persoanele care doresc să se căsătorească la Poarta Sărutului, la cumpăna dintre ani, pot depune documentaţia între 19-23 decembrie. „Vom continua şi anul acesta cu oficierea căsătoriilor la Poarta Sărutului din Târgu-Jiu. Pentru început aş vrea să vă anunţ perioada, astfel că toţi aceia care doresc să îşi unească destinele la cumpăna dintre ani să se prezinte în termen pentru a-şi depune documentele. Începând din 19 decembrie şi până pe 23 decembrie, toate acele persoane, care sunt interesate, să se prezinte la Biroul de Stare Civilă, pentru a începe procedura. Documentele se depun personal, de viitorii soţi, la Biroul de Stare Civilă”, a spus Dan Laurenţiu.

    Soţii trebuie să menţioneze regimul matrimonial al bunurilor

    Ca o noutate, cuplurile care vor să se căsătorească vor trebui să menţioneze regimul matrimonial al bunurilor. „În primul rând va trebui să facă o declaraţie, prin care să îşi dea acceptul că urmează să se încheie căsătoria, declaraţie în care trebuie să se facă precizarea că nu sunt impedimente, cu privire la încheierea căsătoriei, de asemenea trebuie să menţioneze numele pe care îl vor purta după căsătorie, iar o chestie nouă, introdusă de Noul Cod Civil vor trebui să îşi aleagă de la bun început regimul matrimonial al bunurilor. Este un lucru nou, astfel că, încă de la început, fiecare soţ să ştie exact cu ce bun vine în căsătorie. Soţii pot să opteze între comunitatea legală a bunurilor, astfel încât bunurile care sunt dobândite în timpul căsătoriei, devin bunuri comune, sau, în cazul în care soţii doresc ca bunurile să fie separate, înainte de a veni să depună documentele, aceştia vor trebui să meargă la un birou notarial, astfel încât să încheie această convenţie, privind separaţia bunurilor, convenţie care trebuie să o prezinte în momentul în care îşi depun documentele. Legiuitorul doreşte de la bun început să ştie pe ce drum merge. Este un lucru bun până la urmă, soţii au posibilitatea ca la un an de zile de la încheierea convenţiei, de când şi-au dat acordul, să poată să schimbe această convenţie”, a spus directorul Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Pe lângă declaraţia care trebuie făcută, ca şi documente necesare pentru încheierea căsătoriei, sunt actele de identitate ale viitorilor soţi, care se vor prezenta în original şi copie, certificatele de naştere, în original şi copie, certificatele medicale privind starea sănătăţii, care sunt valabile doar 14 zile, şi acestea trebuie să cuprindă expres menţiunea „se poate sau nu se poate căsători”, după cum a explicat Dan Laurenţiu. Pentru acei dintre parteneri, care au fost căsătoriţi, vor trebui să facă dovada desfacerii căsătoriei anterioare, în speţă sentinţa de divorţ, definitivă şi irevocabilă sau în cazul în care căsătoria s-a încheiat prin decesul unuia dintre parteneri, trebuie să fie prezentat certificatul de deces, un timbru fiscal de trei lei şi taxa aferentă oficierii.

    Cuplurile din alte localităţi se pot căsători la Poarta Sărutului

    Oficializarea căsătoriilor la cumpăna dintre ani a devenit deja o tradiţie. Şi taxele au rămas aceleaşi, după cum dă asigurări Dan Laurenţiu. „Pentru noaptea de Revelion, taxa a rămas aceeaşi, respectiv 400 de lei. Ca o noutate, faţă de anii trecuţi, există o derogare prin Codul Civil, în care, se pot căsătorii şi persoane din afara localităţii. Noi vom da curs solicitărilor cetăţenilor, astfel încât, toţi aceia care doresc să îşi unească destinele în noapte dintre ani, să le îndeplinim, acest vis frumos şi venim în întâmpinarea dânşilor, primindu-le solicitările. Anul trecut am avut 20 de cupluri”, a mai spus directorul Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu. Cuplurile proaspăt căsătorite vor primi din partea Primăriei flori, şampanie şi câte un tort.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: