spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăSocialUE ne ajută nevoiaşii cu alimente

  UE ne ajută nevoiaşii cu alimente

  Uniunea Europeană ajută din nou cu alimente nevoiaşii gorjeni. Peste 5.500 de persoane cu venituri mici, dar şi gorjeni cu dizabilităţi sau şomeri gorjeni beneficiază de produse precum făină de grâu, mălai, lapte praf şi biscuiţi. O parte din alimente au putut fi ridicate de ieri de la Direcţia Publică de Protecţie Socială Târgu Jiu. Pentru transportarea alimentelor la domiciliu , gorjenii au primit sprijinul poliţiştilor locali.

  Nu mai puţin de 5.500 de gorjeni urmează să beneficieze de ajutoarele alimentare venite de la Uniunea Europeană. Primăria Târgu Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, a început, de ieri, să împartă o parte din ajutoare, precum făina de grâu, orezul şi biscuiţii, urmând să ajungă şi restul alimentelor. Ajutorul este o adevărată mana cerească pentru gorjenii nevoiaşi care au multe guri de hrănit şi posibilităţi din ce în ce mai limitate. Unii dintre beneficiari au aflat vestea încă de sâmbătă şi abia şi-au putut stăpâni nerăbdarea. Primele ore ale dimineţii i-au găsit pe cei mai mulţi la coadă în faţa sediului Direcţiei Publice, iar oamenii au aşteptat în linişte să le vină rândul. Singurul regret l-au avut că nu au primit, ieri, zahăr şi ulei ca în alte dăţi, dar şi fără acestea ajutorul de la UE este binevenit.” Am auzit de sâmbătă de ajutoare, iar azi nu am stat pe gânduri. Toate produsele prind bine, facem din făină pâine şi gogoşi la copii, valorificăm tot ce primim. Numai zahăr şi ulei nu am luat, nu ne-au dat”, a spus cu bucurie în ochi o femeie care ieşise cu sacoşele pline. Ce fac cu produsele şi dacă le folosesc a spus cu convingere o altă gorjeancă ce privea la alimente.” Am destule produse, mă bucur mai ales pentru cei doi copii. Soţul mi-a murit şi nu am serviciu, de-abia ne descurcăm. E bine că se gândesc şi europenii la traiul nostru”, a spus femeia din Târgu Jiu.

  Criterii pentru nevoiaşi

  De ajutoarele alimentare europene, beneficiază gorjenii cu venituri sub 400 de lei, şomerii, persoanele înscrise pentru ajutor social, dar şi persoanele cu dizabilităţi. Numai întro zi au fost distribuite 200 de pachete pentru persoanele cu handicap şi pentru cele care benficiază de ajutor social. ”Nu au sosit toate pachetele, dar le aşteptăm în zilele următoare. Gorjenii lipsiţi de posibilităţi se bucură pentru sprijin, pentru că au nevoie de alimnete. Se împart făină de grâu, mălai, orez, lapte parf şi biscuiţi, iar în total 5.500 de gorjeni vor beneficia de ajutoarele europene”, a precizat declarat Ion Bucică, director adjunct al Direcţiei de Protecţie Socială Târgu-Jiu. Cum de produse pot benficia persoanele cu venituri mici, pensionarii sunt aşteptaţi marţi şi miercuri, iar şomerii pot veni să le ridice joi şi vineri. Programul de întrajutorare, înlesnit de UE, este preconizat să se deruleze până în luna martie a anului viitor.

  Cu sacoşele în mână, gorjenii nevoiaşi nu au fost lăsaţi să şi le care singuri acasă. Ajutorul a venit de la Poliţia Locală care, în funcţie de solocitări, a asigurat transportul la domiciliu. Mai mult, directorul Poliţiei Locale, Ion Tudor, a precizat că distribuirea s-a făcut în linişte, fără incidente, iar oamenii au fost înţelegători. În zilele următoare, la Primăria Târgu Jiu va putea distribui şi restul cantităţilor de alimente, aşteptate de la Uniunea Europeană.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: