spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitate18 arbori uscați în Parcul Central. Riscau să distrugă operele lui Brâncuși...

  18 arbori uscați în Parcul Central. Riscau să distrugă operele lui Brâncuși sau să cadă peste vizitatori

  18 arbori cu probleme, care riscau să se prăbușească peste operele lui Constantin Brâncuși sau chiar peste cetățeni, au fost depistați în Parcul Central din municipiul Târgu Jiu. 15 dintre aceștia au fost tăiați de lucrătorii societății Primăriei Târgu Jiu.

  „Facem plantări și în Parcul Centram unde, în urma scanărilor pe care le-am efectuat , trebuie să îndepărtăm arbori care în aparență păreau sănătoși, dar care în structura lor, în interiorul tulpinii, erau cavități. Un astfel de arbore poate să cadă și fără să fie un Cod Roșu de vânt. Aceste scanner pe care l-am achiziționat ne-a ajutat foarte mult. Am descoperit 18 arbori cu probleme în Parcul Central. Este vorba de arbori de talei mare. Au mai rămas trei pe care urmează să-i tăiem definitiv. Sunt arbori foarte în vârstă, cu diametru de peste un metru. Plantăm în jurul lor.

  Din cei 18 arbori cu probleme, unii se aflau în preajma operelor lui Constantin Brâncuși și puteau reprezenta un pericol pentru acestea. Au fost destul de multe critici că de ce nu intervenim, dar numai după ce am luat acest scanner“, a spus Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului de Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu, la o emisiune de la Gorj Tv.

  Acesta a precizat că aparatul scanare al arborilor care a fost achiziționat anul trecut este foarte util: „Arborii arătau foarte bine în aparență nu existau motive să-i tăiem, dar aceste scanner ne-a arătat că chiar trebuia să intervenim“.

  Aproximativ 400 de arbori vor fi plantați în Târgu Jiu

  Ionuț Jilăveanu a precizat că în municipiul Târgu Jiu sunt 18.000 de arbori aflați în evidența Registrului Spațiilor Verzi. Unii dintre aceștia vor fi tăiați, dar autoritățile promit că vor fi plantați alții în loc.

  „Unii arbori sunt plantați foarte aproape de bloc sau sunt pe lângă rețelele edilitare și aceștia trebuie tăiați, cu un acordul de la Agenția de Protecție a Mediului și marcarea lui de Direcția Silvică Gorj. Îmi pare rău pentru fiecare copac pe care trebuie să-l tăiem, dar se și plantează alții. Anul acesta vom planta 70-80 de tei și aproximativ 300 de arțari. Ocolul Silvic Târgu Jiu ne-a ajutat cu diferite specii forestiere pe care le-am mai plantat prin cartiere“, a mai adăugat Ionuț Jilăveanu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: