spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateCând se redeschide circulația pe Transalpina

  Când se redeschide circulația pe Transalpina

  Rânca s-a golit de turiști după ce zăpada s-a topit și pârtiile au devenit impracticabile. Singura speranță pentru ca turiștii să ajungă din nou în stațiunea gorjeană în număr mare este legată de redeschiderea circulației pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară.

  Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, a precizat, la o emisiune de la Gorj Tv, că a primit asigurări din partea autorităților că șoseaua va fi deszăpezită și redeschisă în totalitate circulației până la data de 1 iunie: „Am aflat și eu de anumite declarații că nu sunt șanse ca până la 1 iulie să se deschidă circulația pe Transalpina. Am vorbit și cu directorul de la Drumurile Naționale Târgu Jiu, care mi-a spus că nu sunt bani alocați pentru această lucrare de deszăpezire.

  Conducerea asociației am făcut ședințe și am stabilit că trebuie să intervenim, pentru că fiecare săptămână înseamnă foarte mult pentru noi. Avem angajați pentru care trebuie să plătim contribuțiile la cărțile de muncă și salarii, în condițiile în care nu vin doi turiști să vină să mănânce o ciorbă pe zi. Am luat legătură cu anumite persoane cu funcții de conducere și am primit răspuns că Transalpina va fi deszăpezită până la 1 iunie“.

  Transalpina este plină de gropi pe porțiunea din Rânca

  Transalpina este plină de gropi, în special pe porțiunea care traversează zona Rânca. „Pe o porțiune de patru kilometri este plin de gropi. De asemenea, din aproximativ 60 de guri de canal de pe Transalpina, 40 prezintă o denivelare între 5 și 20 de centimetri. Aparegio (n.r. – operatorul de apă și canalizare) spune că lucrarea trebuie făcută de Primăria Novaci, iar cei de la primărie susține că reparațiile trebuie efectuate de Aparegio, pe bună dreptate“, a mai precizat Constantin Pănescu.

  Transalpina atrage mulți turiști

  Transalpina aduce în zona montană Rânca mulți turiști pe perioada de vară. Au fost ani în care în Rânca ajungeau mai mulți turiști vara, decât pe perioada de iarnă. „Transalpina ne aduce nouă o speranță și pentru vară, pentru că doar pentru zona Rânca, pentru care autoritățile nu și-au dat mâna ca să facă mare lucru, nu vin mulți turiști. Fiind Transalpina, avem ocazia să-i ținem pe turiști măcar un weekend sau câteva zile, timp în care poate să viziteze diferite obiective“, a mai adăugat Constantin Pănescu.

  Transalpina ajunge la o înălţime de 2.145 de metri. Drumul o lungime de aproape 150 de kilometri și se ajunge în orașul Sebeș, din Alba. Transalpina traversează trei județe: Gorj, Vâlcea și Alba.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: