spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateEmoții pentru bugetul aprobat de consilieri. Romanescu: “NU știm dacă va fi...

  Emoții pentru bugetul aprobat de consilieri. Romanescu: “NU știm dacă va fi aprobat de Finanțele Publice”

  Bugetul aprobat al Municipiului Târgu Jiu riscă să nu fie pus în aplicare. Este nevoie de avizul Finanțelor Publice pentru cheltuirea fiecărui leu prevăzut în proiectul de hotărâre. Primarul Marcel Romanescu susține că a notificat Finanțele Publice cu privire la datele incomplete, mai ales că vina nu aparține autorității locale.

  „La momentul acesta avem un buget dar din păcate nu știm dacă va fi aprobat de Finanțele Publice Gorj. Am recunoscut că bugetul nu este complet dar asta nu determinat de modul în care ne-am gestionat noi resursele financiare, ci de faptul că nici până la momentul în care am aprobat bugetul, nu primisem costurile standard pentru elevi și bursele repartizate de la Guvernul României prin Ministerul Finanțelor. Deci, va mai dura.  Noi am făcut acolo o precizare, că bugetul va suporta modificări. Sunt sumele clare care sunt repartizate către bugetul Municipiului Târgu Jiu dar suporta modificări ulterioare după ce se transmit aceste sume.  Am luat decizia de aprobare a bugetului Municipiului Târgu Jiu, presupun ca și foarte mulți dintre primarii din județul Gorj și primarii de la nivel național, pentru că aveam un termen expres în lege, 45 de zile de la publicare în Monitorul Oficial.  Nu încalc legea ca autoritate publică locală,  chiar și determinat de faptul că nu mi se comunica suma.  Cine nu și-a îndeplinit obligația trebuie să suporte consecințele! Să vedem cum procedează Finanțele Publice pentru că, din punctul meu de vedere, nefiind culpabil pentru tot ceea ce sa întâmplat, ar trebui să se aprobe bugetul în această formă, să putem demara procedurile de licitații pentru obiectivele pe care ni le-am propus, iar, ulterior , să vedem exact ce se întâmplă cu rectificarea.  Dacă bugetul nu va fi validat de către Finanțe vă dați seama că intrăm într-un impas, nu putem să folosim sumele ce se regăsesc acolo”, a transmis Marcel Romanescu.

  Primarul speră ca prefectul Marcel Iacobescu să intervină pentru ca UAT-urile să nu aibă de suferit de pe urma acestei probleme. „Sper ca domnul prefect știe ce are de făcut și că a făcut deja toate demersurile necesare pentru ca activitatea să nu se blocheze. Este o foarte mare problemă dacă Finanțele Publice vor respinge bugetele tuturor autorităților publice locale din România. Sper ca reprezentanții Guvernului în teritoriu să se ocupe de problemele importante din județul Gorj”, a mai transmis Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: