spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăActualitateGorj: Profesorii nevaccinați refuză să revină la ore

  Gorj: Profesorii nevaccinați refuză să revină la ore

  O nouă problemă la nivelul sistemului educațional din Gorj. Potrivit liderilor de sindicat, o parte din dascălii refuză să revină la ore. Motivul este lipsa imunizării, programările nu au fost respectate și, astfel, profesorii se tem să nu se îmbolnăvească.

  La ora actuală nici 10% din profesorii din județul Gorj nu au fost vaccinați împotriva SARS Cov19. Vestea redeschiderii școlilor i-a lovit ca un fulger pe cei care s-au obișnuit cu programul din online. Unii refuză să intre la clasă. „Noi am solicitat vaccinarea, s-au făcut înscrieri pe acele liste, și, prin derogarea de la planificarea inițială, s-au creat confuzii. Sunt profesori care nu vor să înceapă școala dacă nu sunt vaccinați. Am transmis aceste situații, sper ca Inspectoratul Școlar Județean Gorj să ia în calcul faptul că profesorii vor refuza să vină la școală dacă nu sunt vaccinați. Avem dascăli care suferă de anumite afecțiuni și sunt îndreptățiti de a nu participa la cursuri în sală. Există cadru legal să continue activitatea în online,  singura problemă va apărea la nivelul școlilor, în sensul că trebuie refăcut orarul”, a transmis liderul USLI Gorj, Constantin Huică.

  Testarea în masă

  O altă variantă propusă de sindicaliștii din educație este testarea în masă a elevilor, personalului didactic și auxiliar. „Nu cred că poate fi înlocuit cadrul didactic de la catedră. Dacă se luau toate măsurile scăpam de orice risc. Știm foarte bine că virusul poate să vină de la copii. O măsură benefică ar fi testarea în masă a celor care participă la activități. Noi am solicitat încă din toamnă această măsură. Nu s-a ținut cont și, la nici două luni de când a început școala, am fost obligați să plecăm acasă”, a mai transmis Constantin Huică.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Dacă secretara de la școala de la BOLBOȘI NU A LUAT COVIT că a fost prezentă la muncă cu tot felul de oameni de la țară care nu purtau măști si ș-a facut activitate, vai de ea, in ce fel….
   La acoperișul clădiri unde are biroul la descoperit și a facut altul nou va dati seama ce batut de cuie ,taiat de drujba si altele…..etc
   despre ce vorbim,ca avem sindicat si ne apara drepturile,nu este adevarat ,doar noi platim cotizatie se da bine lidera de sindicat cu directorul scolii sa-i mearga bine…..
   domnilor traiesc clipe fffgrele cu asemenea oameni in functie cu inspector se sector cicaă ar fi de religie mai precis preot ….pacat de ………..preotesti ca asculta de unu ca directorul SURCA LAURENTIU D-TRU care a ajuns vedeta ziarelor in GORJ de cand a luat director
   Dar mai precis ce credeti ca au pus la cale de diminuare a programului de munca al secretarei de la 8 ore /zi la 4 ore /zi adică 1/2 norma,in timp ce secretara se afla in CM din cauza celor înâmplate la ……. dar bibleotecarul în loc să-l platească la plata cu ora îl plateste la cumul ca este admiratoarea dnului director ,secretara CONSILIULUI PROFESORAL,MEMBRĂ ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRACȚIE AL ȘCOLII ȘI RESPONSABIL CU ACHIZIȚIILE PUBLICE …. AICI NU SE ȚINE CONT DE LEGE EA FACE EA APROBĂ CU DIRECTORUL …….ASTA SE INTÂMLĂ PE LA ȘCOLI CĂ DEPUTAȚI ȘI PARLAMENTARI SE CEARTA DAR NU PUN FINANȚELE SĂ-I VERIFICE PÂNĂ LA ULTIMUL LEU SA VADA CE-AU FACUT CU BANUL PUBLIC EI SCOALA ARE PUTERE NU CEI LANTI….
   VERIFICAT SI PROIECTELE EUROPENE CUM SA-AU FINALITAT IN CE CONDITII SI DACA LUCRAREA ESTE FACUTA CORESPUNZATOR PT.CA SUNT ZECI DE MILIARDE….
   ATENTIE!! CEI SINCERI ȘI CORECȚI DIN ÎNV.. CU SUFLET PT.COPIII VOR FII SARACI IAR CEI CARE HABARNUA, AU IMPRESIA CA FAC DAR EI FAC PT.BUZUNARELE LOR SI CEI …..VAI DE MAMA LOR
   LUATI MASURI CU ASEMENEA OAMENI CUM AR FII ASEMENEA DIRECTOR DE LA SCOALA GIM.NIC/ COSTESCU BOLBOSI A DESFINTAT POST DE EDUCATOR FIIND EDUCATOAREA DIN COMUNA cilincă ofelia CLAUDIA nu le-a lasat pe educatoare sa propună pt.anul 2021-2022 copii care au 2ani și peste 2ani 5luni uni fac 3ani prin dec.2021și asa mai departe….

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: