spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateIndienii așteptați să lucreze la „centura“ municipiului Târgu Jiu

  Indienii așteptați să lucreze la „centura“ municipiului Târgu Jiu

  Societatea italiană Secol care execută lucrările la „centura“ municipiului Târgu Jiu se plânge de faptul că nu găsește forță de muncă disponibilă, astfel încât reprezentanții firmei au transmis autorităților că încearcă să angajeze indieni pentru a suplini lipsa personalului necesar în vedere execuției lucrărilor: „Trec în fiecare dimineață pe lângă șantier și văd că se lucrează și oameni care muncesc. Utilajele sunt funcțiune și se avansează. Este o problemă cu forța de muncă. Înțelegem situația. Au spus că aduc indieni pentru a lucra pe șantierul variantei de ocolire. Nu contează cine o face, important este ca această centură să se facă și să fie executată la nivelul calitativ stabilit în proiect“, a precizat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

  „Centura“ trebuie finalizată până la sfârșitul anului viitor

  Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu au început în anul 2014. Câștigătoare a licitației a fost tot o societate italiană, Collini Lavori.  Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata încă din luna octombrie a anului 2016.Contractul a fost reziliat după doar câțiva ani, după ce societatea nu a reușit să realizeze nici jumătate din lucrări.

  Lucrările au fost reluate în această primăvară. Termenul de finalizare este sfârșitul anului viitor. Valoarea contractului este de 207 milioane de lei fără TVA. Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asigurați din fonduri europene.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: