spot_img
19.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn sindicalist plătește o sumă considerabilă lunar despăgubiri pentru participarea la mineriadă

  Un sindicalist plătește o sumă considerabilă lunar despăgubiri pentru participarea la mineriadă

  Un sindicalist din județul Gorj are de plătit lunar o sumă considerabilă ca despăgubiri pentru o instituție a statului. Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii și fost angajat al Complexului Energetic Oltenia, actualmente pensionar, este inclus într-un lot de mai multe persoane care au fost obligate de instanță să achite despăgubiri pentru participarea la mineriadă. Valoarea acestora este de peste 1 milion de lei, iar beneficiar este Jandarmeria. Între cei vizați se află sindicalistul Constantin Crețan care rămâne lună de lună fără o bună parte din pensie.

  Suma reținută de stat lună de lună este de 1.400 de lei, practic echivalentul unei pensii pe care o încasează un român de rând. Până în momentul de față suma plătită a ajuns la peste 28.000 de lei. Crețan a declarat însă că a depus o contestație și speră să fie redusă suma sau chiar eliminată poprirea, având în vedere că veniturile sale sunt mult diminuate. Liderul Federației Naționale a Muncii a declarat că a stat și la închisoare câțiva ani și a plătit tot ce avea de plătit ca urmare a participării la mineriadă. Prin urmare, nu ar mai trebui să fie obligat să achite despăgubiri către forțele de ordine.

  Constantin Crețan este în continuare sindicalist activ, iar anul trecut a participat o perioadă și la protestele organizate în centrul municipiului Târgu Jiu pentru scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia pentru personalul din producție.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: