spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicAjutor de stat pentru CEO, solicitat în Parlament

  Ajutor de stat pentru CEO, solicitat în Parlament

  Discuții în Parlament pe problemele Complexului Energetic Oltenia. Situația certificatelor verzi a fost dezbătută în plenul Senatorului. Secretarul de stat gorjeanul Constantin Ștefan susține că în ultimii ani compania a achitat sume exorbitante pe certificatele de CO2 pentru ca acum să nu fie găsite soluții.

  „Am participat şi susținut atât în Plenul Senatului cât şi în Comisia de Energie proiectul de lege privind necesitatea acordării unui ajutor de stat Complexului Energetic Oltenia în vederea continuării activității de producere a energiei electrice. Achiziția de certificate de emisii de gaze cu efect de seră este o povară uriaşă pentru CE Oltenia care în ultimii 3 ani a plătit aproximativ 1,3 mld.€ cu acestea. Continuarea activității la CE Oltenia este deosebit de importantă atât pentru județul Gorj cât şi pentru asigurarea independenței energetice a României în regiune.
  În contextul actual de criză energetică şi instabilitate datorită războiului, toți factorii de decizie trebuie să se canalizeze în a păstra ceea ce România are deja: capacitățile de producere a energiei pe bază de cărbune.
  CE Oltenia asigură independența energetică a României!”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Energiei, Constantin Ștefan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: