spot_img
Altele
    AcasăEconomicCE Oltenia, cu management privat

    CE Oltenia, cu management privat

    Audiat de comisiile reunite din Parlament, ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că până în septembrie se va finaliza procesul de selecţie a managerilor profesionişti la Hidroelectrica, Oltchim, Transgaz, Electrica şi Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara. Acest lucru nu înseamnă decât că CE Oltenia nu va mai fi privatizată pe pachet majoritar, dar şi că statul va rămâne acţionarul principal.

    Audiat de comisiile reunite ale Parlamentului, ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că se vor continua demersurile în privinţa „privatizării prin vânzarea pe bursă”. În faţa comisiilor, Chiţoiu a accentuat faptul că „nu va fi orice fel de listare, ci va fi o dublă listare. Pentru obţinerea unui preţ corect, ne dorim să facem dublă listare, atât pe piaţa internă, cât şi pe pieţele internaţionale”. Conform Hotnews, „dubla listare” se va realiza la companii precum Hidroelectrica-10%, Nuclearelectrica -10%, Transgaz şi Romgaz-15%. CE Oltenia s-a aflat şi ea în atenţia lui Daniel Chiţoiu. În acest sens, luna septembrie este cea până la care este estimat a fi finalizat procesul de selecţie a managerilor profesionişti la Hidroelectrica, Oltchim, Transgaz, Electrica şi la Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara. Toate aceste angajamente au fost asumate de România în faţa FMI, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

    Dubla listare, un avantaj

    Directorul general al CE Turceni, Marian Motocu, a declarat că dubla listare ar fi un avantaj, în sensul că „acea companie de stat va fi listată odată pe BVD şi în paralel pe piaţa internaţională”. Acesta mai consideră că o listare dublă ar oferi în cazul unei companii, o valoare dublă decât dacă ar supusă unei listări simple. În ceea ce priveşte angajamentul luat ca până în luna septembrie să fie finalizat procesul de selecţie al managerilor profesionişti, Motocu a precizat că „CE Oltenia va funcţiona cu actuala componenţă a Consiliului de Supraveghere, după care pe parcurs se va face o nouă selecţie internaţională”.

    Ciurel: „Rămâne în atenţia statului”

    Contactat telefonic, vicepreşedintele PSD Gorj şi fostul director general al CE Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a declarat că „asumările făcute cu privire la selecţia managerilor profesionişti nu înseamnă altceva decât CE Oltenia nu va fi privatizată, aşa cum se prevedea în scrisoarea de intenţie a Guvernului Ungureanu. În acea scrisoare de intenţie, Guvernul Ungureanu prevedea ca CE Oltenia să fie privatizată imediat după constituire. Era scris acolo de o privatizare majoritară şi cea mai importantă privatizare majoritară era cea a CE Oltenia”. Social-democratul Laurenţiu Ciurel a mai precizat că „în CE Oltenia se va trece la management privat şi nu la vinderea pachetului majoritar. CE Oltenia va rămâne în atenţia statului”.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: