spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăSănătateDupă Covid 19, explozie de cazuri de pneumonii și bronșite

  După Covid 19, explozie de cazuri de pneumonii și bronșite

  După doi ani de pauză, medicii gorjeni se confruntă din nou cu cazuri de răceli și pneumonii la copii. Dacă pe timpul pandemiei mare parte din cazurile depistate erau diagnosticate cu Covid 19, acum, la secția de Pediatrie ajung micuți cu bronșite și alte afecțiuni respiratorii.

  „De la începutul anului și până în prezent, la Camera de Gardă-Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat peste 2300 de copii cu diverse afecțiuni, parte dintre ei având nevoie și de internare pe secția de Pediatrie.
  Doar în luna martie, în Secția Pediatrie au fost internați 129 de copii, dintre care 40 au avut ca diagnostic principal boală pulmonară interstițială, 28 de cazuri de gastroenterocolită, 10 cazuri de laringită.
  De asemenea, au fost internați și pacienți cu diagnostic precum bronșiolite acute, pneumonii și diverse alte afecțiuni respiratorii. În ultimele 14 zile, numărul prezentărilor la Camera de Gardă Pediatrie a crescut, ajungându-se și la peste 50 prezentări în 24 de ore.

  Marea majoritate a pacienților au vârste cuprinse între câteva luni și 6 ani și au necesitat pentru vindecare între 5 și 7 zile de internare.
  Potrivit medicilor pediatrii, de când s-au ridicat restricțiile, a crescut și numărul cazurilor de afecțiuni respiratorii”, a transmis Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: