spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăSocialProbleme la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. „Cifra de școlarizare...

  Probleme la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. „Cifra de școlarizare a scăzut dramatic”

  Pandemia a redus drastic numărul de cursanți în instituțiile de cultură. Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu este una din entitățile care suferă la capitolul activitate după ce restricțiile dure impuse au ținut departe elevii. Aceste pierderi sunt cuantificate în bani, problemele financiare amânând sau chiar anulând evenimente culturale importante pentru Târgu Jiu.

  Conducerea SPA a confirmat că nu există sumele necesare pentru a susține stagiunea de concerte a Lyrei Gorjului. Din fericire orchestra a primit sprijinul altor unități de cultură și iubitorii de muzică de cameră se vor putea bucura de prestația artiștilor. „Avem destul de multe probleme în ceea ce privește colectarea veniturilor. Subvențiile sunt acordate, în continuare, de către Consiliul Județean Gorj dar, ca urmare a efectelor economice post-pandemice, sumele au fost ușor diminuate față de anii trecuți și nu putem, cel puțin pentru luna mai și iunie susține activitatea. Vom relua activitatea de finanțare începând cu luna septembrie”, a declarat directorul SPA Alexandru Bratu.

  Festivalul de Folk de la Târgu Jiu

  O altă activitate aflată sub semnul întrebării este Festivalul de Folk. Este posibil ca evenimentul să fie amânat. „Avem în pregătire și alte activități culturale printre care Festivalul de Folk. În acest moment pot spune că este posibil să îl ținem doar două zile și chiar, dacă nu reușim să colectăm destul de mulți bani să strângem destul de multe venituri proprii, este posibil să îl amânăm pentru toamnă sau pentru anul acesta. Este o situație destul de grea din punct de vedere financiar. Din păcate cifra de școlarizare a scăzut dramatic. De la 1144 de cursanți în anul școlar 2019- 2020, am ajuns la 700 de cursanți. În parte datorită măsurilor care au trebuit să le luăm pentru asigurarea spațiului necesar de învățare în condiții de pandemie. În același timp nu am crescut taxele”, a mai transmis conducerea Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: