spot_img
12.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSituație dramatică în secțiile de terapie intensivă. „Nu reușeam să facem față...

  Situație dramatică în secțiile de terapie intensivă. „Nu reușeam să facem față cazurilor grave“

  Secțiile de terapie intensivă unde sunt tratați bolnavii de COVID-19 sau pacienții care sunt suspecți de infectare cu SARS-CoV-2 sunt ocupate la capacitate maximă. Personalul medical face din ce în ce mai greu față situației.

  Elena Vlad, medic primar pneumolog la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, a relatat că la ultima gardă pe care a avut-o la secția „tampon“ de Terapie Intensivă, unde sunt internați pacienții suspecți de infectare cu SARS-CoV-2, a fost nevoie să ceară ajutorul managerului unității pentru că nu avea suficiente ventilatoare pentru bolnavii internați: „În ultima mea gardă, dificultatea cea mai mare a fost că s-au prezentat mulți pacienți cu forme severe, care au necesitat măsuri de terapie intensivă, însă noi suntem cu terapia intensivă colmatată.

  A fost o dificultate, ca medic care răspunde de zona tampon, unde efectuez gărzi, de la secția medicală I la Spitalul 700, când pacientului, indiferent de aportul de oxigen pe care îl primește, continuă să-i scadă saturația. Atunci ai nevoie de terapie intensivă și de ventilator, dar dacă toate secțiile de terapie intensivă sunt colmatate, atunci nu prea are cine să te ajute. Recunosc că m-am confruntat cu o astfel de situație și am fost ajutată de conducere Spitalului Județean. Nu mai știam ce să fac și l-am sunat pe domnul manager Vienescu, care a mobilizat alte ventilatoare. Nu reușeam să facem față cazurilor grave“.

  Pacienții așteaptă până se găsește un loc liber

  Mai mult decât atât, pacienții care sunt confirmați pozitiv trebuie să aștepte transferul la o altă unitate până când se găsesc paturi libere: „Dacă un pacient este confirmat pozitiv cu COVID-19, trebuie să așteptăm până găsim un loc liber la o secție de ATI în Gorj sau la un alt spital din țară. Până atunci, nu poate fi lăsat fără un ventilator.

  Se găsesc din ce în ce mai greu locuri libere în secțiile ATI COVID-19“, a mai precizat medicul Elena Vlad.

  „Tulpinile sunt mult mai agresive“

  Medicul pneumolog spune că tulpinile care circulă în prezent sunt mult mai agresive: „Tulpinile sunt mult mai agresive. A crescut numărul pacienților și a scăzut vârsta celor afectați de această boală. Pacienții se prezintă incredibil de bine la spital, adică pe picioarele lor, cu o saturație nu foarte mică, 92-3, dar surpriza este atunci când se realizează examenul tomografic că afectarea plămânilor este de 90%“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: