spot_img
0.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăPoliticAlegeri în PSD Gorj. Cine are de pierdut de pe urma plecării...

  Alegeri în PSD Gorj. Cine are de pierdut de pe urma plecării lui Cârciumaru?!

  În ultima perioada scindările în organizația județeană a PSd Gorj au fost la ordinea zilei, miza fiind una foarte mare, înlocuirea actualului președinte Florin Cârciumaru. Așa au ajuns membri mici dar susținuți în funcții să ceară alegeri în filiala de la Gorj,deși, inițial se stabilise altceva. Președintele organizației a reușit să scape din mână echipa de la Gorj după plecarea la București așa că acum va plăti cu funcția. Florin Cârciumaru este cel care a anunțat că anul acesta vor avea alegeri în PSD Gorj și că face un pas în spate pentru a le da ocazia celor „mici” să se afirme. Liviu Dragnea va decide când vor avea loc alegeri în Gorj, un lucru fiind cert în 2018 începe marea competiție în PSD Gorj.

  După o serie de scandaluri și reproșuri liderul de la Gorj încearcă să pună capăt disputelor din rândul colegilor și este dispus să renunțe la poziția de ”șef”. Cârciumaru și-ar fi dorit ca schimbare din PSD Gorj să se facă treptat pentru ca partidul să nu aibă de suferit însă o parte din colegi care-și doresc funcția prea mult au reușit să creeze un conflict între social-democrați astfel încât, acum, se pune problema unor alegeri pe repede înainte. „La ultima ședință a Comitetului Executiv al PSD, domnul vicepremier al României, Paul Stănescu, în calitate de vicepreședinte regional al partidului, a pus în discuție organizarea alegerilor în teritoriu pentru că, la nivel național, PSD are o situație puțin cam delicată. Sunt aproape 18 organizații județene cu președinți interimari, iar alte organizații cu mandate expirate pentru conducere, cum este și cazul nostru de la Gorj. Le-am propus colegilor de la Centru să organizeze aceste Conferințe Județene în acest an, nu mai târziu, pentru ca partidul să aibă timp să se stabilizeze și consolideze structural, în perspectiva alegerilor din 2019 și 2020. Domnul președinte Liviu Dragnea va fi cel care ne va comunica data la care se vor organiza în țară aceste alegeri. ”, a declarat Florin Cârciumaru.

  Le bate obrazul

  Cârciumaru, cunoscut ca un lider autoritar nu a putut să rămână indiferent la mesajul colegilor și i-a taxat pe cei care au făcut „zgomot” în presă. „Eu le recomand colegilor mai tineri să nu forțăm lucrurile, să facem brusc schimbul de putere, ci treptat, civilizat și frumos, fără aceste declarații în public, pe care unele le-am considerat jignitoare la adresa mea, iar pe altele chiar puerile. Fiind o persoană aproape de vârsta de pensionare, conducând organizația de atâția ani, am înțeles foarte bine că este timpul ca în 2018 să facem predarea de ștafetă. Nu sunt de acord cu “zgomotul” făcut de unii colegi în spațiul public pentru că, față de rezultatele pe care eu le-am avut de-a lungul anilor, atât ca primar, cât și ca președinte al organizației PSD Gorj, cred că merit mai mult respect din partea colegilor. Nu am cum să mă aștept la acest lucru din partea adversarilor politici. Adversarii abia așteaptă să fac pasul lateral iar colegii mei grabiți să greșească pentru că, vor sau nu vor să recunoască, eu am fost și încă sunt o locomotivă pentru PSD Gorj. Din sondajul comandat de cei de la ALDE, eu sunt cel mai bine cotat din partid, dar au timp să crească și domnul Popescu și domnul Weber. Oamenii au încredere în mine pentru că mă cunosc de atâția și atâția ani. Am condus primăria Târgu Jiu de mai bine de 16 ani, dar sunt avantajat în sondaje și pentru că domnul primar Romanescu a început mai timid, mai greoi mandatul de primar al municipiului, iar târgujienii fac foarte ușor comparații între noi.Dar vine un moment în viață când trebuie să fac pasul lateral, iar acest pas trebuie făcut în mod civilizat, fără scandal care ar fi numai spre deliciul Opoziției.Mă ofer să îi ajut pe cei care vor prelua conducerea, dacă vor avea nevoie de sfaturile mele, evident. Mihai Weber și Cosmin Popescu sunt colegii mei, prietenii mei și i-am susținut și îi susțin, eu sunt una din persoanele care le-a sugerat să meargă mai departe în echipă, deși sunt președintele organizației PSD Gorj și nu ar trebuie să fac această declarație care poate fi interpretată de alți colegi din partid.
  Sfatul meu pentru colegii din organizație, care au mai ieșit în presă cu fel și fel de declarații jignitoare la adresa mea și a colegilor mei mai în vârstă, este să fie mai atenți la ce și cum declară public și să nu intre în cursa întinsă de unii jurnaliști și, dacă doresc binele organizației, să facă și ei eforturi să menținem împreună unitatea partidului ca și până acum. Reproșurile se pot face în interiorul partidului, așa procedează adevărații politicieni”, a mai adăugat liderul PSD gorj.

  Începe declinul PSD?

  Vestea că vor scăpa în sfârșit de Cârciumaru i-a bucurat pe cei din opoziție care l-au considerat mereu ca fiind locomotiva social-democrată de la Gorj. „Degeaba se agită peste tot, e principalulu lor vector de imagine, așa uzat cum e! Dacă pleacă și Cârciumaru în Târgu Jiu PSD nu mai depăsesc 10%, așa mare prăbușire va fi!”, a declarat liderul PMP Nicolae Davițoiu. „Cârciumaru este o locomotivă pentru PSD, prin plecarea lui organizația va avea de pierdut”, a declarat Dan Vîlceanu în nenumărate rânduri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: