spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăNews AlertPrimarul liberal de la Albeni, suspendat din funcție de un coleg de...

  Primarul liberal de la Albeni, suspendat din funcție de un coleg de partid

  Primarul PNL al comunei Albeni, Ionuț Stan, arestat preventiv pentru 30 de zile, va fi suspendat din funcție de către Instituția Prefectului, practic de colegul său de partid, pentru că și prefectul Marcel Iacobescu e tot membru PNL.

  Conform legii, Prefectura Gorj este obligată să-l suspende din funcție pe edil. Hotărârea Tribunalului Gorj nu este definitivă și a fost contestată de către primarul liberal, o decizie finală urmând să fie luată săptămâna viitoare de Curtea de Apel Craiova.

  Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a spus că, în cazul în care va fi condamnat definitiv, primarul își va pierde mandatul: „Dacă se dispune măsura arestului pentru 30 de zile sau arest la domiciliu, prefectul e obligat, în 48 de ore, să emită ordin de suspendare a mandatului de primar. În situația în care procesul s-a finalizat printr-o hotărâre definitivă prin care este găsit vinovat, atunci mandatul primarului încetează de drept”.

  Atribuțiile primarului Stan vor fi preluate de viceprimarul Cristian Țârcomnicu.

  De asemenea, prefectul a explicat că, din punct de vedere politic, Iacobescu a spus că statutul partidului prevede că acesta este radiat din PNL în cazul condamnării penale definitive pentru infracțiuni săvârșite cu intenție sau pentru infracțiuni de corupție.

  Acuzat de comiterea unor fapte grave

  Primarul Stan este acuzat de luare de mită, fals și instigare la fals, abuz în serviciu. Acesta este suspectat că a luat bani pentru angajări și că a comis o serie de abuzuri.

  În urmă cu un an, Irinel Cotojman, care era angajat în postul de asistent medical comunitar în cadrul Primăriei comunei Albeni, din judeţul Gorj, a depus o cerere neobişnuită. Acesta îi cerea primarului localităţii, Ionuţ Stan, să-i returneze şpaga pe care susţine că i-a dat-o pentru a fi angajat. Irinel Cotojman a fost angajat în cadrul Primăriei Albeni în anul 2018. „Vă rog a-mi aproba prezenta cerere prin care solicit în mod direct să-mi restituiţi sumele de bani pe care le-aţi cerut de-a lungul celor aproximativ trei ani de când sunt angajat la UAT Albeni“, îi scria asistentul primarului.

  Mai mult decât atât, asistentul susţine că a muncit la construcţia vilei din Târgu Jiu a primarului Stan, alături de alţi angajaţi, deşi se afla în timpul programului de lucru de la Primăria Albeni.

  Irinel Cotojman a depus şi o plângere penală împotriva primarului Stan cu privire la şpăgile pe care le-ar fi dat.

  În spaţul public au apărut o serie de înregistrări video, în care primarul Stan recunoaşte că s-au dat bani pentru o angajare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: