spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 21, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesTânăr în scaunul cu rotile, angajat la cabinetul unui deputat de Gorj

    Tânăr în scaunul cu rotile, angajat la cabinetul unui deputat de Gorj

    Nicolae Simionescu, un tânăr de 25 de ani, din comuna Polovragi, a fost angajat la cabinetului unui deputat de Gorj. Acesta a fost angajat în calitate de consultant în cadrul cabinetului deputatului PNL Gheorghe Pecingină.

    „Această calitate mă onorează, dar, totodată, îmi oferă responsabilitatea deosebit de importanta de a reprezenta interesele «fraților» mei de suferință. Având în vedere faptul că domnul Pecingină este avocat de profesie, el înțelege în profunzime necesitatea egalității de șanse între cetățeni și importanța apărării drepturilor omului“, a spus Nicolae Simionescu, care este și el membru PNL.

    Își dorește îmbunătățirea legislației pentru persoanele cu dizabilități

    Acesta își propune să îmbunătățească situația persoanelor cu dizabilități prin modificări de natură legislativă: „Îmi propun sa ajut cu idei tot ceea ce se va întreprinde la nivel legislativ pentru segmentul persoanelor defavorizate și al persoanelor cu dizabilități. Nu se pot face legi pentru noi, ca persoane cu dizabilități, fără ca noi sa participam la elaborarea acestora.

    De asemenea, îmi propun să mă implic prin intermediul domnului deputat in combaterea fenomenelor de violență domestică și abandon școlar“.

    El  spune că autoritățile trebuie să fie interesate să angajeze persoane cu dizabilități, pentru că acestea se pot implica în acțiuni menite să îmbunătățească situația persoanelor cu handicap.

    Dorește să devină avocat

    Nicky, așa cum îi spun cei care-l cunosc, a absolvit Liceul Teoretic Novaci, secţia filologie, şi a terminat Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. A vrut să susţină examenul de admitere în avocatură, dar s-a lovit de o serie de piedici.

    „Am vrut să susţin examenul de admitere în avocatură, dar din cauza diagnosticului trebuia să merg mai multe zile consecutiv în policlinică pentru a susţine mai multe teste, iar o comisie să-mi dea diagnosticul. Din cauza pandemiei de COVID-19, am preferat să amân cu un an susţinerea acestui examen. Pe lângă diagnosticul de parapareză spastică, pe certificatul de handicap există şi cel de encefalopatie sechelară, care s-ar putea traduce prin existenţa anumitor sechele care nu mi-ar permite să trec acel examen. Eu nu sunt afectat din punct de vedere cerebral şi al raţiunii, diagnosticul fiind pus de medici din obşnuinţă“, a povestit acesta.

    O mare problemă este integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu handicap. „De obicei, există foarte mulţi angajatori care preferă să dea banii către stat şi să nu angajeze persoane cu probleme de sănătate ca să nu amenajeze accesibilităţi pentru acestea. Legea obligă unităţile economice şi instituţiile publice, care au mai mult de 50 de salariaţi, să angajeze patru la sută persoane cu handicap, în caz contrar fiind nevoite să plătească salariile acelor angajaţi pe care ar fi trebuit să-i aibă la stat“, este de părere Nicky.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: